Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Symptomen baarmoederontsteking
Als je een baarmoederontsteking hebt dan is dit bijna altijd de oorzaak van een infectie. Een infectie die een baarmoederontsteking veroorzaakt kan in de baarmoeder aanwezig zijn maar ook op een andere plaats in het lichaam. De infectie van de baarmoeder zelf kan ook weer uitbreiden naar andere organen. In het geval van een baarmoederontsteking door uitbreiding- of een baarmoederinfectie met uitbreiding ontstaan er meestal bijsymptomen van het geïnfecteerde orgaan. In de meeste gevallen kan een baarmoederontsteking verholpen worden met een antibioticakuur waarna de symptomen weer verdwijnen. Bij het verwaarlozen van een baarmoederontsteking nemen de symptomen toe en kan een operatie nodig zijn. Soms blijven de symptomen van een verwaarloosde baarmoederontsteking je een leven lang achtervolgen.

De eerste symptomen van een baarmoederontsteking worden meestal over het hoofd gezien. Ook zijn deze symptomen meestal van dien aard dat men denkt dat het vanzelf wel weer over zal gaan. Deze symptomen zijn vaginale afscheiding en tussenbloedingen bij de menstruatiecyclus. De vaginale afscheiding kan licht gekleurd of helder zijn. In plaats van overgaan worden de symptomen van een baarmoederontsteking erger. Er ontstaat jeuk bij de geslachtsdelen en een branderig gevoel. Na geslachtsgemeenschap kunnen bloedingen optreden. Zodra dit gebeurt zou men contact op moeten nemen met de huisarts. Maar ook hier wachten nog veel vrouwen liever nog “even” af.

Het risico is groot dat de baarmoederontsteking gaat uitbreiden. Naast de jeuk en het branderige gevoel, maar ook de tussenbloedingen, vaginale afscheiding en de bloedingen na geslachtsgemeenschap ontstaan symptomen als buikpijn, pijn bij het plassen en pijn in de rug. Hoe langer je wacht met een bezoek aan de huisarts hoe erger de symptomen kunnen worden omdat de infectie zich steeds verder uitbreidt. In de meeste gevallen is een antibiotica voldoende om de baarmoederontsteking te genezen. Een baarmoederontsteking ontsteking ontstaat na beschadiging van de baarmoeder. Soms is de oorzaak een seksueel overdraagbare aandoening. Zeker dan is een bezoek aan de huisarts noodzakelijk. Bij een onbehandelde baarmoederontsteking kunnen complicaties ontstaan waarbij de symptomen van de baarmoederontsteking ernstigere- of onbehandelbare vormen aan kan nemen. Zo kan er pusvorming ontstaan, maar je kunt ook onvruchtbaar worden.