Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Pijn eierstokken
De eierstokken bevinden zich links en rechts van de baarmoeder. Elke vrouw heeft twee eierstokken. De eierstokken hebben de kwaliteit dat zij elkaars werk over kunnen nemen als er een storing ontstaat. In de eierstokken zitten de eicellen maar ook follikels, bloedvaten en zenuwen. Hierdoor kunnen ook de eierstokken gevoelig zijn voor pijn. De oorzaak voor de pijn aan de eierstokken is soms wel zichtbaar maar soms ook niet. De meeste onderzoeken die men nodig heeft om een oorzaak op te zoeken worden gedaan met een echoscopie. De pijn in de eierstokken kan hevig of zeurend zijn, optreden in aanvallen maar ook chronische vormen aannemen. De pijn wordt gevoeld in de onderbuik.

In de eierstokken kunnen cysten ontstaan, cysten die gedraaid zijn en cysten die gevuld zijn met bloed kunnen pijn in de eierstokken veroorzaken. Vooral gedraaide cysten kunnen hevige pijn veroorzaken omdat zij een bloedvat kunnen afklemmen. Bij een gedraaide cyste is een snelle ingreep noodzakelijk omdat het bloedvat kan afsterven. Pijn in de eierstokken kan ook ontstaan door endometriose en verkleving van de eierstok. De oorzaak is meestal teruglopende menstruatie waardoor restjes slijmvlies, cellen en bloed kunnen ontstaan. Ook bij verkleving van de eierstok ontstaat een hevige pijn in de onderbuik die afkomstig is van de eierstok.

Afgeklemde bloedvaten in de eierstok kunnen ook ontstaan door een gezwel. Het gezwel kan goedaardig of kwaadaardig zijn. Omdat een goedaardig gezwel altijd kwaadaardig kan worden wordt bij deze oorzaak van de pijn altijd gekozen voor een ingreep. Zenuwpijnen kunnen ontstaan in de eierstok door een storing. Deze pijn is in de meeste gevallen niet op te sporen, ook niet met een endoscopie. In de meeste gevallen neemt de pijn in de eierstok bij zenuwpijnen chronische vormen aan. Vrouwen die hier last van hebben klagen over een constante zeurende pijn onder in de buik. Voor de diagnose gesteld wordt zijn er meestal al veel verschillende onderzoeken geweest om andere aandoeningen die wel zichtbaar zijn uit te sluiten. Tegen deze pijn in de eierstok bestaan verschillende therapie├źn. Vaak gebeurt de therapie vooral in het beginstadium met ondersteuning van pijnstillende medicamenten.

Het is goed mogelijk, dat je nooit eerder hebt gehoord van een eierstokcyste of ovariumcyste. Deze aandoening kent weinig tot geen klachten of symptomen en wordt daardoor vaak bij toeval ontdekt. Bij een eierstokcyste vormt er zich een holte met vocht in een van de eierstokken in het vrouwelijk lichaam....

Bij elke ontsteking ontstaat een zwelling en in de meeste gevallen koorts. Ook bij ontstoken eierstokken zijn dit de basis symptomen. Als je een ontstoken eierstok hebt dan is een strakke broek of aangetrokken riem dan ook meestal niet mogelijk maar ook zeker niet aan te raden. Een ontstoken eierstok...