Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Wanneer kiezen voor in-vitrofertilisatie?
Een kinderwens kan het leven over gaan nemen bij jonge mensen, vooral als zwanger worden om een of andere reden maar niet lukt. De meeste mensen belanden uiteindelijk met hun wens bij de huisarts. De huisarts zal eerst een gesprek aangaan om te controleren wat jullie al gedaan hebben om zwanger te worden. Daarbij is vooral het tijdstip van de eisprong en de menstruatiecyclus. Bij een erg ongeregelde cyclus is zwanger worden wel moeilijker, maar niet onmogelijk. Als blijkt dat jullie alles gedaan en geprobeerd hebben maar zwanger worden niet lukt, kan de arts een in-vitrofertilisatie ofwel ivf behandeling voorstellen. Voor een in-vitrofertilisatie moet je naar het *ziekenhuis.

Voordat* je in aanmerking komt voor een in-vitrofertilisatie worden er verschillende gesprekken gevoerd en onderzoeken uitgevoerd. De arts licht je in over teleurstellingen die je kunt tegenkomen en over onderzoeken die nodig zijn voordat er met in-vitrofertilisatie gestart kan worden. Bij de onderzoeken kan onvruchtbaarheid van een van de partners aan het licht komen. Wil je dit weten en kun je hiermee omgaan. Kies je indien nodig een donor voor ivf. Je geschiedenis komt naar boven, zijn er medische redenen waarom je niet zwanger kunt worden of heb je al eerder behandelingen geprobeerd die niet gelukt zijn. Pas als de arts alles heeft gehoord en alle uitslagen binnen heeft zal hij vragen of jullie beiden klaar zijn voor in-vitrofertilisatie.

De keuze die je maakt bij in-vitrofertilisatie moet een bewuste keuze zijn. Een kindje heb je niet voor even, maar een leven lang. Het kiezen voor in-vitrofertilisatie is kiezen voor een kindje dat van jullie zelf is. Maar er zijn andere redenen waarom men kiest voor in-vitrofertilisatie. Vrouwen die een wens hebben om een alleenstaande moeder te worden kiezen voor in-vitrofertilisatie bij een onbekende zaaddonor. Ook een erg onregelmatige menstruatie waarbij natuurlijk zwanger worden maar niet lukt kan een reden zijn voor ivf. Net als langzaam zaad of te weinig zaadcellen. Maar ook als de man onvruchtbaar blijkt te zijn en je als paar kiest voor een bekende- of onbekende donor, of als je kiest voor een ei donor.

Een in-vitrofertilisatie behandeling kun je niet zomaar beginnen. Nadat je alle gesprekken en onderzoeken hebt gehad krijg je van de arts medicijnen voor het onderdrukken van je eigen cyclus. Bij in-vitrofertilisatie is een goede timing het belangrijkste. Door de medicijnen te injecteren breng je een vast tijdschema in je eisprong....

Als je niet op de natuurlijke manier zwanger kunt worden dan is in-vitrofertilisatie vaak de meest voor de hand liggende keuze. Bij ivf zoals in-vitrofertilisatie kortweg genoemd wordt worden het eitje en de zaadcel buiten de baarmoeder bij elkaar gebracht. Als de bevruchting is gelukt wordt het embryo in de...