Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Miskraam herkennen
Een miskraam komt vaak al heel vroeg in de zwangerschap voor, als je nog niet weet dat je zwanger bent merk je vaak helemaal niets van een eventuele miskraam. Als je al wat langer zwanger bent zijn er wel symptomen waaraan je een miskraam kunt herkennen. De eerste herkenning van een miskraam is bloedverlies. Dit bloedverlies wordt spotten genoemd. Een ander herkenningsteken van een miskraam kan buikpijn zijn, het voelt alsof je menstruatie eraan komt. Zowel spotten als buikpijn kunnen in het begin van een zwangerschap voorkomen. Apart van elkaar hebben zij vaak niets met een miskraam te maken.

Ontdek je bloedverlies met kort daarna ook buikpijn dan is het risico groter dat je een miskraam aan het krijgen bent. Neem altijd contact met de verloskundige op bij bloedverlies, aanhoudende buikpijn en een combinatie van bloedverlies en buikpijn. Ook klachten bij de moeder zoals hoofdpijn aanvallen en overgeven kunnen wijzen op een aankomende miskraam. Het onderbewustzijn geeft de moeder een seintje. Iets voelt niet goed, de hoofdpijn en het overgeven worden vaak veroorzaakt door de psychische spanningen die ontstaan. Ook kan onbewust het gedrag van de moeder anders zijn of anders worden. De moeder sluit zich af, lijkt je niet te horen als je wat vraagt of kan de concentratie niet bewaren.

De klachten die de moeder heeft worden meestal in eerste instantie aangezien als normale zwangerschapsverschijnselen. Heb je een combinatie van bijvoorbeeld hoofdpijn aanvallen en buikpijn of spotten dan kan dit het begin zijn van een miskraam. Het spotten en de buikpijn gaan meestal weer voorbij. Na een paar dagen begint het spotten opnieuw en lijkt ook de terugkomende buikpijn erger te worden. Als de buikpijn erger wordt is de miskraam meestal al begonnen. De meeste moeders weten zelf al wat er aan de hand is als de verloskundige wordt gebeld. De ernst van de bloedingen tijdens de miskraam is vaak afhankelijk van de lengte van de zwangerschap. De reden voor een miskraam is in de meeste gevallen een storing bij het kindje. De grootste kans op een miskraam is in het eerste trimester van de zwangerschap.

Van alle zwangerschappen eindigt tien procent in een miskraam. De meeste miskramen komen voor in het eerste trimester. Ook in een later stadium kunnen miskramen voorkomen. In het eerste trimester komen de meeste miskramen voor waarbij een chromosomen storing of defect de oorzaak is voor de miskramen. De reden voor...

Als je een miskraam hebt gehad zonder aanwijsbare lichamelijke reden dan is opnieuw zwanger worden meestal geen probleem. Veel vrouwen maken de keuze om zo snel mogelijk weer zwanger te worden, anderen hebben even wat tijd nodig om de miskraam te verwerken. De verwerking van de miskraam is belangrijk om...