Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Proteïnen
Over proteïnen lopen de meningen nogal uiteen. Proteïnen voedingssupplementen worden gebruikt om af te vallen en om de sportprestaties te verhogen. Door het gebruik van proteïnen verdwijnt het vet snel en groeit het spierweefsel. Je kunt proteïnen op verschillende manieren als voedingssupplement kopen. De proteïnen shakes en proteïnen repen zijn het meest favoriet bij zowel mensen die aan de lijn doen, als sporters. Proteïnen staan niet op de verboden lijst voor anabolen, en bij iemand die lijnt geeft een proteïne shake voor ontbijt een vol gevoel tot de lunch. Daarnaast zit in de proteïnen voedingssupplementen geen cholesterol en geen vet.

Waarom zijn er dan mensen die tegen de extra proteïnen zijn. Op het eerste oog lijken proteïnen alleen maar voordelen te bieden. Maar er zijn ook nadelen te noemen bij proteïnen voedingssupplementen die serieus de gezondheid kunnen bedreigen. Proteïnen worden door het spijsverteringsstelsel omgezet in aminozuren. De aminozuren worden opgenomen in het bloed. De lever zorgt voor verwerking van de aminozuren en het transport naar de weefsels en cellen. Hier zorgen de aminozuren voor de opbouw. Bij een teveel aan proteïnen kan de lever het werk niet aan. De aminozuren verlaten voor een deel via de nieren ons lichaam. Doordat de lever het werk niet meer goed kan doen kunnen schadelijke stoffen achterblijven. Hierdoor kan schade ontstaan aan de lever en de nieren.

Proteïne kan een prima hulpmiddel zijn als je bij het gebruik van deze voedingssupplementen je eet- en drinkgewoonten aanpast. Aan de hand van de gegevens over je dagelijkse inname kan een diëtist je helpen om een verantwoorde hoeveelheid aan proteïne voedingssupplementen te nemen. De hoeveelheden proteïnen voedingssupplementen die je mag hebben verschillen per lichaamsgewicht, leeftijd en het energieverbruik. Mensen die aan krachtsport doen verbruiken meer energie dan mensen die alleen aan de lijn doen. Als je proteïnen voedingssupplementen als onderdeel van een dieet gebruikt dan mag je geen koolhydraten gebruiken. Bij deze diëten is het de bedoeling dat de proteïnen als energiebron dienen en zo het teveel aan vet aangesproken wordt. Omdat koolhydraten in veel van onze dagelijkse voeding voorkomt houden niet veel mensen dit vol.

Vooral in de sportwereld worden eiwitsupplementen gebruikt. De eiwitsupplementen geven voldoende energie en helpen om de spieren mee op te bouwen. Tijdens intensieve sporten gebruik je veel energie en veel van je natuurlijke eiwitten, de eiwitsupplementen kunnen dan helpen om de energievoorraad op peil te houden. Eiwitsupplementen helpen om de...

Veel sporters gebruiken voedingssupplementen. Creatine is een voedingssupplement dat de spieren bij korte krachtsporten of bij korte activiteiten meer energie geeft waardoor de prestatie verbetert. Creatine wordt ook door het lichaam zelf aangemaakt. De stof wordt aangemaakt door de alvleesklier, de lever en de nieren. Daarnaast komt creatine ook voor...