Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Zwangerschap symptomen
Nadat een eitje is bevrucht nestelt het zich in de baarmoederwand. Hoewel sommige vrouwen beweren dat ze de in nesteling voelen kan dit feitelijk niet waar zijn. Wat wel kan is een gevoel, of noem het instinct dat “het” gelukt is. Alles bij elkaar duurt de zwangerschap negen maanden. Deze negen maanden zijn voor sommige vrouwen een emotionele achtbaan. Aan sommige vrouwen merk je weinig van een zwangerschap tot zij zichtbare uiterlijkheden gaan vertonen. Andere vrouwen krijgen alle zwangerschap symptomen mee die je maar kunt bedenken. Vooral in de eerste drie maanden van je zwangerschap gaat je lichaam door veel veranderingen, in deze tijd ontstaan dan ook de meeste zwangerschap *symptomen.

In* het begin van de zwangerschap zijn veel vrouwen misselijk en moeten overgeven. Hoewel dit vaak ochtendziekte wordt genoemd kan dit gevoel zich uitbreiden over de dag of in vlagen terugkomen. Soms zijn het geuren die een nieuwe vlaag van misselijkheid veroorzaken. Angstig voor vrouwen die al eens een miskraam hebben gehad kan de buikpijn zijn die gevoeld wordt. De buikpijn wordt veroorzaakt door het uitrekken van de baarmoeder. Sommige vrouwen krijgen de typische gloed van binnenuit, anderen krijgen een zwangerschap masker. Door hormonale veranderingen kun je last krijgen van een onzuivere haar en vettige haren. Let ook op voor eventuele zwangerschapsvergiftiging!

De baby in je buik groeit, en kan tegen je maag aandrukken of op je blaas. Veel plassen en zuurbranden horen bij de zwangerschap. Hoe gezond het ook mag zijn, bij sommige vrouwen wekken sinaasappelen en sinaasappelproducten zuurbranden op. Zoek een ander soort fruit. Ook krijgen veel vrouwen last van gespannen, en gevoelige borsten. Sommige vrouwen krijgen last van verslavingen aan bepaalde voedingsmiddelen. Door alle veranderingen die het lichaam doormaakt in de eerste drie maanden ontstaat vooral vermoeidheid. De roze wolk kan vooral in het eerste trimester behoorlijk tegenvallen. In het tweede trimester komen er leuke dingen bij zoals het voelen draaien of schoppen van de baby. Hier kun je echter weer vocht vasthouden, last krijgen van veel wind en soms ook van urineverlies. Houdt je focus gericht op wat komen gaat, dan vallen de zwangerschap symptomen uiteindelijk best wel mee.

Het is een veelbesproken onderwerp onder vrouwen, de vervelende gewichtstoename tijdens een zwangerschap. Waar de ene vrouw slechts een paar kilo aankomt, is de toename voor anderen veel groter. Omdat u er slank uit wilt blijven zien, voorkomt u deze gewichtstoename vanzelfsprekend het liefst. Waar komen die extra kilo’s eigenlijk...

Eigenlijk is het jammer dat er tegenwoordig thuistesten zijn waardoor je snel weet dat je zwanger bent. Het risico bestaat hierdoor dat je jezelf eerste symptomen van de zwangerschap gaat inbeelden, óf dat je deze, omdat je het weet over het hoofd ziet. Zolang je niet weet of je zwanger...