Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Suikerziekte dieet
Bij mensen met suikerziekte is een snelle diagnose en behandeling belangrijk om complicaties te voorkomen. Bij suikerziekte kunnen complicaties ontstaan die de rest van je leven kunnen beïnvloeden. Soms wat betreft het normaal kunnen functioneren maar ook zijn sommige complicaties niet meer te herstellen. Het glucosegehalte, de aderen, spieren en zenuwen zijn focuspunten voor de arts bij het samenstellen van een suikerziekte dieet.

Bij zowel kinderen, jongvolwassenen als ouderen is naast insuline een suikerziekte dieet nodig om complicaties zo veel mogelijk te voorkomen. Het suikerziekte dieet wordt per patiënt samengesteld, aangepast op de patiënt en diens conditie op het moment. Het glucosegehalte is belangrijk bij het samenstellen van een uitgebalanceerd dieet. Het dieet moet alle nodige voedingsstoffen bevatten die het lichaam nodig heeft. Eiwitten en ijzer zijn noodzakelijk voor het bloed, de spieren, botten en dergelijke. Iemand die teveel weegt zal af moeten vallen omdat overgewicht het risico op complicaties kan verhogen. Soms wordt je door de arts naar de diëtiste gestuurd, ook kan de arts in samenwerking met de diëtiste een passend dieet samenstellen.

Het suikerziekte dieet is zo samengesteld dat je het minste last zult hebben van schommelingen in je glucosegehalte. Koolhydraten zijn belangrijk voor iedereen. Ook een suikerpatiënt moet de helft van zijn of haar energie uit de koolhydraten halen. Ga als suikerziekte patiënt nooit eigenhandig op een koolhydratenarm- of vrij dieet. Koolhydraten zetten om in suiker, suiker zet om in energie. De hoogte van je insuline dosis is berekend op dit omzetten van de suiker. Als je suikergehalte verandert moet ook je suikerziekte dieet vaak verandert worden. Zolang je jezelf houdt aan de medicatie en het suikerziekte dieet zul je ook als je suikerziekte hebt een redelijk normaal leven kunnen leiden. Het suikerziekte dieet voorkomt niet alleen complicaties, het zorgt er ook voor dat je jezelf beter voelt. De vermoeidheid verdwijnt of wordt minder, het honger- en dorstgevoel verdwijnt. Je suikerziekte verdwijnt niet, maar je suikergehalte blijft op peil zolang je jezelf aan de regels houdt. En zolang dit goed is, is de kans op complicaties kleiner. Het suikerziektedieet is essentieel voor je gezondheid.