Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Lopen
Een mens dat gezond is van lichaam kan doorgaans heel wat kilometers per dag afleggen zonder zich daar echt bewust van te zijn. Toch loopt de mens van vandaag de dag aanzienlijk minder dan de voorouders die het moesten stellen zonder allerlei gemotoriseerde voertuigen en het gemak dat de technologie tegenwoordig biedt. Het gevolg daarvan is dat men steeds minder is gaan bewegen, en dus ook lopen, waardoor er een ware epidemie leek te ontstaan van mensen die te kampen hebben met overgewicht.

Gelukkig zijn nog altijd een heleboel mensen lopen blijven beschouwen als een gezonde en plezierige manier om af te vallen of om op gewicht te kunnen blijven. In tegenstelling tot wat een heleboel mensen denken hoeft men niet per se hard te gaan lopen om lichaamsgewicht kwijt te kunnen raken of om dit onder controle te houden. Gewoon stevig doorlopen is in de regel voldoende om ervoor te zorgen dat het lichaam opgeslagen vetten gaat verbranden of ervoor zorgt dat deze niet op worden *geslagen.

Op* het moment dat men elke dag tenminste dertig minuten achtereen stevig doorstapt dan zal men merken dat dit gevolgen heeft voor het lichaamsgewicht, mits men natuurlijk niet de rest van de dag calorierijk voedsel naar binnen blijft werken maar eveneens op de voeding let die men gebruikt. Hiervoor hoeft men bovendien niet ver van huis of naar de vaak dure sportscholen te gaan. Lopen kan men immers nagenoeg overal: in de stad, in een park, in het een bos, op het strand of waar men maar bedenken kan.

Verder hoeft men, al is dit vaak wel erg gezellig, niet in groepsverband te gaan lopen maar kan dit evengoed individueel gebeuren. Men hoeft zich dan niet aan te passen aan het looptempo van een ander of zich te houden aan een route die een medeloper heeft bepaald. Ook het moment van de dag waarop men gaat lopen kan men helemaal zelf bepalen. Zelfs al heeft men een drukke baan of heeft men de zorg voor een gezin of kinderen dan is lopen toch vaak prima in te plannen in het dagelijkse schema.

Als je begint met lopen dan kun je het beste beginnen op een laag tempo en korte afstanden. Het eerste waar men vervolgens aan werkt is het opvoeren van het tempo. Om de spieren te blijven prikkelen en de conditie verder op te bouwen is het belangrijk om op een...

Steken in je zij tijdens het lopen kunnen het plezier en soms zelfs de wilskracht behoorlijk onderdrukken. De pijn in je zij is meestal fel, je adem wordt afgesneden en je kunt geen stap meer zetten. Op de vraag wat er is kun je vaak alleen nog maar een kort...