Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Sit-ups
Door sit-ups volgens een door jezelf opgesteld schema te doen bereik je snel resultaat. Door sit-ups regelmatig te doen en op te voeren krijg je binnen een korte tijd een strakke en platte buik. Doe de sit-ups niet op je bed of op de bank. Het doorveren vermindert het resultaat en kan dit zelfs helemaal weghalen. Je kunt sit-ups het beste op de grond doen. Je mag wel een mat gebruiken om op te liggen. Een andere harde bodem mag ook zolang je maar niet kunt wegglijden met je voeten.

Als je nog nooit sit-ups hebt gedaan begin dan met een laag aantal. Je voelt zelf het beste aan je buikspieren hoe ver je kunt gaan. Het is niet de bedoeling dat je spierpijn krijgt maar je moet wel voelen dat je getraind hebt. Door het aantal sit-ups op te voeren en telkens een paar tellen langer vast te houden kun je het energieverbruik verhogen. Je spieren werken nog lange door als je met trainen gestopt bent. Door de sit-ups te doen voor je gaat slapen train je in je slaap nog een tijdje door. Bovendien krijg je als je meteen na de sit-ups gaat slapen niet de neiging om nog wat te eten. Hierdoor krijgt het vetweefsel in je buik een extra boost om te gaan slinken.

Ga om de sit-ups uit te voeren plat op de grond liggen. Houd je knieën gebogen en je voeten tijdens de sit-ups plat op de grond. Leg je rechterhand op je linkerschouder en je linkerhand op je rechterschouder. Trek je buik zover mogelijk in, zo span je de buikspieren aan. Haal tegel;ijkertijd diep adem en houd je adem vast. Breng je bovenlichaam schuin omhoog op ongeveer tien centimeter hoogte. Tel tot vijf, adem uit terwijl je terug gaat. Ga niet helemaal terug op de grond liggen, je hoofd en schouders mogen de vloer net niet raken. Haal opnieuw diep adem terwijl je de buik intrekt en ga opnieuw omhoog. Probeer dit enkele malen achter elkaar te doen. Door te trainen kom je steeds hoger, de zitpositie is de officiële sit-up positie.

Bij bijna alle wensen die je hebt betreffende je buik hoor je dat je al je buikspieren moet trainen. De trainingen worden naar verschillende gradaties ingedeeld. Als je voor een platte buik gaat moet je minder trainen dan dat je een wasbord wil kweken. Maar welke buikspieren heb je allemaal,...

Trainen voor een sixpack of wasbord zoals het ook wel genoemd wordt, is vooral intensief trainen. Je hebt wilskracht en doorzettingsvermogen nodig. Een sixpack of wasbord trainen kost vooral veel geduld en veel tijd. Voor veel mannen is een wasbord of sixpack niet alleen maar mooi of stoer. De mannen...