Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Griepsymptomen
Heel vaak hoor je mensen die een beetje last hebben van een verstopte neus dat ze griep hebben. Griep is echter iets heel anders dan een verstopte neus of een verkoudheid. Over het algemeen heb je bij griep een gevoel van algehele malaise. Ook is verschil in het tijdbestek van ziek worden. Een verkoudheid voel je meestal aankomen, een griep slaat meestal van het ene op het andere moment toe. De griep is nooit hetzelfde hoewel er wel algemene symptomen zijn. Bijkomende symptomen zijn afhankelijk van het virus dat een heersende griep bepaald.

Het eerste symptoom bij griep is meestal koorts. De koorts steekt meestal tegen- of in de avonduren op. Niet snel daarna heb je het gevoel dat alles zeer doet van het kruintje op je hoofd tot aan de toppen van je tenen. Vaak hoort bij griep net als bij verkoudheid een verstopte neus en hoesten. Je bent rillerig en voelt je suf. Onder het hoesten en proesten voel je hoofdpijn opkomen. Bij de meeste mensen vergaat de eetlust. Hier moet je oppassen vooral als een kind de griep heeft dat er wel gedronken wordt. Door de koorts verlies je al vocht, vaak hoort bij griep misselijkheid en overgeven. Niet alleen kun je jezelf nog zieker gaan voelen als je gal gaat overgeven, je kunt ook nog zieker en zwakker worden.

Als er een griepvirus heerst zijn de symptomen ongeveer gelijk aan normale griepsymptomen maar dan in een hevigere mate. Bijkomstige griepsymptomen kunnen hevig braken en diarree zijn. Deze griepsymptomen zijn er de oorzaak van dat de griep soms levensgevaarlijk kan zijn voor kleine kinderen, ouderen en mensen met een verzwakte weerstand. Het vreemde is dat griepsymptomen wel weer vaak eerder verdwijnen dan verkoudheidsymptomen. Van griepsymptomen heb je ongeveer vijf tot zeven dagen last en van verkoudheidssymptomen acht tot tien dagen. Een normale griep met normale griepsymptomen kun je het beste gewoon uitzieken. Een paar dagen in bed, pijnstillers tegen hoofdpijn, spierpijn en keelpijn kunnen verlichting brengen. Bij diaree en overgeven in combinatie met koorts altijd even de dokter bellen, zeker als er een gevaarlijke griep heerst.

Als iemand een herseninfarct heeft dan is er een deel in de hersenen dat geen bloed en zuurstof meer ontvangt. De herseninfarct symptomen zijn gemakkelijk te herkennen omdat het getroffen deel van de hersenen uitvalt. De delen van het lichaam die met het getroffen hersendeel in verbinding staan kunnen ook...

Nierfalen kan door verschillende oorzaken ontstaan. Acuut nierfalen kan meestal verholpen worden. Is er sprake van chronisch nierfalen dan zijn de gevolgen meestal blijvend. Hoewel er verschillende oorzaken zijn, zijn de symptomen van nierfalen vaak wel gelijk. Bij acuut nierfalen zijn deze symptomen snel zichtbaar. Bij chronisch nierfalen kunnen de...