Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
IJzertekort symptomen
Voor een gezond lichaam heeft iedereen voldoende ijzer nodig. Bij baby’s is extra ijzer nodig voor de bouw van de organen. Ook een vrouw die in verwachting is heeft meer ijzer nodig dan normaal. Baby’s krijgen een aanvulling van ijzer door middel van bijvoeding. Bij vrouwen die in verwachting is in de meeste gevallen een goed eetpatroon voldoenden. Als bloedarmoede ontstaat of dreigt te ontstaan krijg een vrouw die in verwachting is in de meeste gevallen staalpillen voorgeschreven om extra ijzer toe te dienen. Een tekort aan ijzer is schadelijk voor de gezondheid, maar een teveel aan ijzer eveneens. Het maximale dat je aan ijzer per dag mag gebruiken is vijfenzeventig gram.

Bij een ijzertekort kunnen verschillende symptomen ontstaan. En van de meest voorkomende symptomen is vermoeidheid. De vermoeidheid en futloosheid ontstaat niet alleen bij volwassenen maar ook bij baby’s en kleine kinderen. Omdat het bloed niet genoeg zuurstof krijgt door het ijzertekort kan er niet voldoende zuurstof vervoerd worden naar het lichaam. Bij de minste inspanning die je doet is zuurstof nodig, als gevolg ontstaat er naast de vermoeidheid hoofdpijn. Ook worden veel mensen duizelig bij een ijzertekort. Door het gebrek aan zuurstof kan het lichaam niet normaal *functioneren.

Het* bekendste symptoom van ijzertekort is bloedarmoede. Hoe groter het ijzertekort hoe groter de invloed op het hemoglobinegehalte. Alle kleur verdwijnt langzaam uit je gezicht, je binnenste oogleden zien bleek en zelfs je lippen worden bleker. Ook worden bij een ijzertekort de nagels broos. Een ijzertekort kan door meerdere oorzaken ontstaan, het ijzertekort kan chronische vormen aannemen bij bepaalde ziekten maar ook bij verschillende diëten en eetpatronen. Door een langdurig ijzertekort kunnen verschillende aandoeningen ontstaan bij de organen die de toevoer van zuurstof hard nodig hebben. Als je merkt- of weet dat je een ijzertekort hebt en je doet hier niets aan dan pleeg je roofbouw op je lichaam. Veel vrouwen hebben maandelijks een tijdelijk ijzertekort door een heftige menstruatie. De anticonceptiepil kan dat en symptomen als vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid voorkomen. Ook extra vitamine C kan soms helpen. Neem in alle gevallen contact op met de huisarts.

Om het lichaam gezond te houden en van voldoende zuurstof te voorzien heeft ieder mens voldoende ijzer nodig. De ijzer halen we uit ons dagelijks eten en drinken. In normale omstandigheden en bij een normaal gezond eetpatroon is deze hoeveelheid voldoende. Anders is het als je in verwachting bent. Je...