Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Gezond
Met gezondheid wordt een toestand bedoeld van algeheel welbevinden waarin men geen last heeft van een ziekte of een lichamelijk letsel. De definitie die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gegeven voor gezondheid luidt: gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet alleen de afwezigheid van ziekten of overige lichamelijk *gebreken.

Met* name in een jachtige tijd als waarin men vandaag de dag leeft is de gezondheid een aspect dat steeds meer aandacht vraagt, en ook krijgt. Een heleboel mensen leven namelijk niet bepaald gezond waardoor zij te maken kunnen krijgen met een behoorlijk aantal ziektes. Dit kunnen onschuldige kwaaltjes zijn maar eveneens chronische of zelfs fatale aandoeningen betreffen. Een groot aantal ziektes heeft namelijk te maken met de wijze waarop men leeft, en dus met het eigen lichaam omgaat. In andere gevallen kunnen erfelijke factoren de gezondheid van bepaalde mensen verslechteren.

Voor steeds meer mensen is hun gezondheid één van de meest belangrijke dingen in het leven. Men is tegenwoordig steeds vaker bereid om extra te investeren in een goede gezondheid door bijvoorbeeld meer te gaan bewegen en meer verantwoord en uitgebalanceerd te gaan eten. Al op jonge leeftijd wordt kinderen aangeleerd dat een goede gezondheid deels in hun eigen handen ligt.

Samen met de alsmaar vernieuwende ontwikkelingen op het gebied van de gezondheid en de gezondheidszorg kunnen steeds meer mensen tot op hoge leeftijd gezond blijven en aanzienlijk ouder worden dan bijvoorbeeld een eeuw geleden. Voor een groot aantal aandoeningen en ziektes zijn immers behandelingen ontdekt of manieren om deze te vertragen of zelfs te voorkomen. Hierbij kan men onder andere denken aan de behandeling van diabetes of therapieen die in worden gezet om kanker tot staan te brengen.

Maar ook alsmaar meer mensen gaan bewuster om met wat ze eten en wat er exact in hun voeding zit. In plaats van te kiezen voor een product met veel geur-, kleur- en smaakstoffen kiezen zij dan liever voor een natuurlijke variant die, als het om groente of fruit gaat, niet bespoten is. Daarnaast proberen zij hun lichaamsgewicht te verlagen en een gezond gewicht te behouden.

Verlegenheid en angststoornissen, ze worden geregeld door elkaar gebruikt. Niet alleen vervelend voor mensen die voor zichzelf zoeken naar een verklaring voor bepaald gedrag, ook gevaarlijk omdat er verkeerde conclusies getrokken kunnen worden voor de behandeling van deze aandoening. Zeker op internet komen de verschijnselen van verlegenheid en angststoornissen vaak...

Wellicht heeft u er nooit eerder van gehoord, oilpulling. Het is een manier om schadelijke gifstoffen uit uw lichaam te verwijderen, waardoor u zich vitaler en energieker zult voelen. Tevens draagt oilpulling bij aan een gezondere huid en bijvoorbeeld wittere tanden. Maar wat houdt dat oilpulling precies in en waar...