Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Lekker gezonde tussendoortjes
Steeds meer mensen worden te zwaar en gaan aan de lijn. Vooral tijdens het lijnen kan een hongergevoel je overvallen. Af en toe een tussendoortje is niet erg, als dit maar gezonde tussendoortjes zijn. Als je een beetje rondkijkt dan zul je zien dat gezond niet altijd saai hoeft te zijn, je kunt ook heel lekkere gezonde tussendoortjes maken met weinig vet en weinig calorieën. Veel mensen die lijnen vinden dat dippen bepaalde voedingsoorten lekkerder maken, ook kinderen vinden dippen leuk. Maak een basis dipsaus van magere yoghurt en kruiden, je kunt de dipsaus zoet maken en kleuren door het blenden van bijvoorbeeld worteltjes of aardbeien.

Met verschillende fruitsoorten kun je kleurige en lekkere tussendoortjes maken, je kunt gewoon stukjes of reepjes snijden maar je kunt ook bijvoorbeeld fruitspiesjes maken, fruitbeestjes of fruitfiguren zoals bijvoorbeeld een bananenboot. Door fruit in de vriezer te leggen kun je heerlijk natuurlijke slush puppies maken. Smoothies maak je door het fruit te mengen met yoghurt of karnemelk. Ook altijd een lekker tussendoortje dat goed vult is magere yoghurt of kwark, verse stukjes fruit en een eetlepel muesli. Ook een lekker en gezond tussendoortje is een ananastosti of gemengde salade met stukjes fruit en gegrilde kipstukjes.

Warme tussendoortjes kan een beker drinkbouillon zijn met bijvoorbeeld geroosterde stukjes volkorenbrood. Je kunt groenten klein snijden voor groentesoep of een tomaat tot moes blenden en tomatensoep maken. Je kunt een broodje gezond maken met warme stukjes kip of kalkoen, even onder de grill met twintig plus kaas. Door bruinbrood of volkorenbrood plat te drukken of rollen, rondjes uitdrukken met een glas en licht roosteren heb je een ideale bodem voor tapas of mini pizza’s. Gebruik Spaanse en Italiaanse ingrediënten en kruiden. Ben niet bang om ook eens wat nieuws te proberen, zo kun je op de tapas een bekleding maken van fijngemaakte tomaat, ansjovis en olijf. Door groenten in fijne draden te snijden kun je een vegetarische mini pizza maken. De fijne draadjes zijn snel gaar en je kunt veel verschillende kleuren gebruiken. Een beetje kaas erover en kinderen proeven de gezonde groenten niet eens.