Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Overmatig transpireren
Transpireren doet iedereen. Iedereen heeft zweetklieren over het hele lichaam. Transpireren is nodig omdat anders de lichaamstemperatuur niet op peil kan blijven. We hebben twee soorten zweetklieren, de eccriene en apocriene zweetklieren. De apocriene zweetklieren veroorzaken de typische transpiratielucht. Vooral bij overmatig transpireren zijn deze zweetklieren actief. Het zweten en de geur onder de oksels die wordt veroorzaakt door de transpiratie en bacteri├źn wordt steeds vaker tegen gegaan met een botox behandeling. Het nadeel is dat deze kostbare methode bij overmatig transpireren vaak niet ├ęcht helpt. Je oksels blijven wel droog en reukloos maar de rest van het lichaam niet. Bovendien werkt een botox behandeling slechts een paar maanden, hierna moet je opnieuw botox laten spuiten of accepteren dat je overmatig transpireert.

Overmatig transpireren ontstaat bij sommige mensen al bij de geringste inspanning, als zij zenuwachtig zijn of in spanning zitten of gewoon door de temperatuur waarin men zich bevindt. Mensen die overmatig transpireren hebben het ook vaak sneller warm dan andere mensen. Mensen die overmatig transpireren worden vaak onzeker, zij denken dat iedereen hen ruikt. Bij overmatig transpireren zijn het ook meestal niet alleen de oksels maar transpireert men over het hele lichaam. De meeste mensen die overmatig transpireren en een baan hebben waarbij men veel in contact komt met andere mensen, hebben dan ook vaak een verschoning bij zich zodat zij gedurende de dag een fris shirt, overhemd of blouse aan kunnen trekken.

Er zijn verschillende manieren om de geur van overmatig transpireren te maskeren. Veel mensen spuiten veelvuldig deodorant en bodyspray. Beter helpt het om je huid met een geurende lotion in te smeren. Veel oplossingen die aangeboden worden zijn slechts bedoeld om lokale problemen te bestrijden, zoals de oksels, handen en voeten. Om bij het hele lichaam overmatig transpireren te bestrijden kun je het beste dezelfde therapie toepassen als bij zweetvoeten. Neem tweemaal per dag wisseldouches, draag geen stoffen die transpireren veroorzaken. Trek elke dag schone kleren aan. Probeer situaties waarin je overmatig gaat transpireren even te vermijden. Het kan weken duren, maar uiteindelijk zie je, merk je, ruik je en voel je resultaat.

Bij transpireren denken de meeste mensen meteen aan de oksels. Het transpireren wordt het meest irritant gevonden omdat met elke beweging die men maakt een vrij penetrante lucht kan vrijkomen. Bovendien geeft transpireren onder de oksels ook een belemmering bij de kledingkeuze, bij sommige kleuren vallen de donkere kringen harder...