Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Hartritmestoornis
Men kent het wel, of heeft het vast iemand ooit horen zeggen; hartritmestoornissen. Men kan er last van hebben, maar dat hoeft. Er zijn verschillende soorten hartritmestoornissen, maar het is over het algemeen hetzelfde, want de stoornis duidt op een stoornis in het hartritme. De stoornis in het hartritme is dus een ongewone hartslag. Men kan allerlei dingen ervaren, van overslagen tot extreme kloppingen.

Wanneer men denkt dat er iets opspeelt bij het hart zoals een hartritmestoornis dan hoeft men niet meteen het ergste te denken, want vaak is er niks aan de hand, maar toch de moeite waard om gerustgesteld te worden. Men kan bijvoorbeeld last hebben van hartoverslagen. Dit betekent dat het hart een slag overslaat en over het algemeen kan dit weinig tot geen kwaad.

De stoornis zelf is een terugkerende verstoring van het hartritme. Dat wil zeggen dat men er last van blijft houden en dat er systematisch iets fout gaat in het menselijk lichaam betreffende de hartspier. Bij hartritmestoornissen zijn er verschillende defecten te detecteren. Men kan hierbij last hebben van onder andere: een te snel kloppend hart, een te langzaam kloppend hart, een systematisch onregelmatig kloppend hart of de boezems end e hartkamers werken niet goed samen.

De oorzaken van de hartritmestoornissen kunnen erg divers zijn en men kan hierbij denken aan oorzaken zoals: een doorgemaakt hartinfarct, een schildklier die te snel werkt, ouderdom, hartziekten, hartfalen, een hartoperatie, een aangeboren afwijking of het gebruik van stoffen die de werking van het hart negatief beïnvloeden zoals: tabak, alcohol, drugs en sommige medicijnen.

Wanneer men last heeft of denkt te hebben van een hartritmestoornis dan is het aan te raden om een arts, of huisarts, te raadplegen. Hierbij kunt u terecht ook wanneer het een onschuldige hartoverslag inhoud. Wees ook altijd erg voorzichtig en laat een arts de conclusie trekken betreffende de aandoening. Wanneer men meerdere klachten krijgt end e arts reden ziet verder te onderzoeken gaat de procedure in gang gezet worden die de precieze oorzaak te boven laat komen. Bij bloedarmoede en een te snel werkende schildklier worden andere oplossende procedures in gang gezet.

Horen en lezen over hartritmestoornissen is anders dan het zelf beleven natuurlijk. De indruk zal wel enig idee geven van hoe het is, maar wanneer men er daadwerkelijk mee te maken heeft dan zal het zo zijn dat men iedere dag, ieder uur, ieder kwartier, rekening moet houden met de...

Er zijn verschillende soorten hartritmestoornissen, maar het is vrijwel hetzelfde, want de stoornis duidt op een verandering in het hartritme. De stoornis in het hartritme is dus geen gewone hartslag. Men kan allerlei dingen ervaren, van overslagen tot extreme kloppingen. De oorzaken kunnen ver uiteen liggen en dus ook verschillende...