Elke bloedgroep heeft dus een aantal voedingsmiddelen die men beter niet kan gebruiken terwijl andere juist een erg positieve uitwerking zouden hebben. Hoewel het dieet door de wetenschap niet is bewezen zijn er toch steeds meer mensen die beweren er baat bij te hebben (gehad). Nadeel is wel dat men op de hoogte m,oet zijn van de eigen bloedgroep.
Mensen die bloedgroep O hebben kunnen het best eiwitten (die in bijvoorbeeld vlees en vis zitten) nuttigen en slechts geringe hoeveelheden koolhydraten eten. Tarwe en bepaalde andere granen kunnen voor problemen zorgen terwijl goede producten voor deze bloedgroep onder andere lams- en rundvlees, tong en kabeljauw, walnoten, uien, andijvie, feta en pruimen zijn.
Heeft men bloedgroep A dan kan men het best zoveel mogelijk vegetarisch eten en veel koolhydraten gebruiken maar slechts weinig zuivel en vet kiezen. Goede voedingsmiddelen voor bloedgroep A zijn bijvoorbeeld zalm en makreel, sojaproducten, linzen, olijfolie, broccoli, spinazie, ananas, abrikozen, tamari, koffie en groene thee.
Voor bloedgroep B is het best een gevarieerde voeding te kiezen die bestaat uit: vis, vlees, groenten en granen. Bloedgroep B is de enige bloedgroep welke zuivelproducten goed verdraagt! Goede producten zijn onder andere: yoghurt, sardines, olijfolie, limabonen, worteltjes, bananen, rijstproducten en druivensap.
Bloedgroep Ab zal een combinatie dienen te maken van de voor- en nadelen van de bloedgroepen A en B. Bloedgroep AB gedijt prima op producten als forel, lamsvlees, pinda’s, kwark, komkommer, rijstproducten en kersen.