Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Menstruatiepijn na eisprong
Menstruatiepijn na eisprong blijkt vaak premenstrueel syndroom te zijn oftewel PMS. Dit is een probleem wat veel vrouwen ervaren rond de ovulatie of een paar dagen voordat ze gaan menstrueren. Deze pijn duurt niet de gehele periode dat je vruchtbaar bent. Vaak is het zo dat vrouwen er last van krijgen na hun dertigste verjaardag of nadat ze hun eerste kindje hebben gehad. Vaak gaat de menstruatiepijn samen met andere symptomen zoals, pijnlijke borsten, duizeligheid, depressiviteit en prikkelbaarheid.

De grootste oorzaak hiervan is dat je hormonenhuishouding goed door de war word geschopt in deze periode. Tijdens deze periode is het dan ook verstandig om goed bezig te blijven zo heb je minder last van de bijwerkingen, het is dan ook bewezen dat een vrouw met een goede fysieke conditie en een gezond eetpatroon er minder last van heeft dan vrouwen die tijdens de menstruatie weinig ondernemen. Daarnaast hoef je niet constant te denken aan de afgrijselijke periode die je ondergaat. Dit is nog het grootste probleem van de meeste vrouwen, omdat ze er zo een hekel aan hebben, omdat ze toch hun kinderen al hebben, en het gevoel dat ze nodeloos pijn lijden. Maar er is toch nog een pluspuntje, als je in de overgang gaat verdwijnen de symptomen en de menstruatiepijn na een eisprong vanzelfsprekend ook.

Als de menstruatiepijn na de eisprong een hinderlijke belemmering wordt in je dagelijkse functioneren kun je altijd nog aan pijnstilling beginnen. Tegenwoordig heb je speciaal voor menstruatiepijn medicijnen die de pijn verlichten zoals bijvoorbeeld aleve. Andere theorieën zijn dat wanneer je bezig bent om zwanger te raken, de menstruatiepijn na een eisprong een teken is van zwangerschap. De kramp is een teken van moeder natuur om te vertellen dat er een eitje is genesteld. Hierbij heb je meer een flinke buikkramp in plaats van menstruatiepijn. Wanneer je vragen hebt of denkt iets anders te hebben dan kun je altijd je huisarts om advies vragen. Als het nodig is zal deze je doorverwijzen naar een gynaecoloog. Er zijn ook forums op internet waar je terecht kan met je vragen of problemen.