Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Windpokken symptomen
Windpokken, ook wel waterpokken genoemd is een kinderziekte die viraal is. Bijna elk kind krijgt wel een keer de windpokken. Meestal heerst het virus in de winter of net iets later. Windpokken wordt veroorzaakt door het virus dat behoort tot de herpesvirussen, het zoster-varicella-virus. Vaak krijgen kinderen voor windpokken zichtbaar zijn regelmatig straf omdat ze vervelend zijn. Dit is al een symptoom van windpokken. Kinderen worden ontzettend vervelend en kunnen niet zeggen wat er aan de hand is omdat ze het nog niet eerder hebben meegemaakt. Als windpokken eenmaal uitbreekt is huiduitslag een volgend symptoom. Het zijn rode vlekjes waar gelig- wit uitziend vocht onder zit.

Als de vlekjes eenmaal begonnen zijn zit je kind in een mum van tijd helemaal vol met windpokken. Je moet opletten of de windpokken ook in de mond, op het oog- of in het oor ontstaan, waar zij problemen kunnen veroorzaken. Als de windpokken zichtbaar zijn is de méést besmetbare tijd voorbij, maar het kind kan nog wel anderen besmetten. De meest besmettelijke tijd is drie weken voordat de windpokken uitbreken. Het vocht wat uit de windpokken komt voordat ze indrogen is heel besmettelijk. Daarom mag een kind de eerste twee weken vaak niet naar een dagverblijf of school.

Verder kan het zijn dat je kind hoofdpijn en koorts krijgt. Kleedt het kind niet te warm, dan verspreiden de windpokken alleen maar sneller. Als er geen blaasjes meer zijn maar vlakke vlekjes, zijn de windpokken ingedroogd. Je kind wordt levendiger en wil weer buiten spelen. Dit is geen probleem als ook de koorts verdwenen is. Probeer je kind achter in de tuin te laten spelen, als er nog een paar blaasjes zichtbaar zijn. Ook dan kan het kind nog andere kinderen besmetten. Volwassenen die vroeger geen windpokken hebben gehad, kunnen ze op latere leeftijd alsnog krijgen. Bij volwassenen kunnen de symptomen ernstiger zijn. De symptomen kunnen onder andere een ontsteking aan het zenuwstelsel- of een ernstige longontsteking zijn. Verdere symptomen zijn, hevige hoofdpijn, koorts, hevige rugpijn en/of pijn in het hele lichaam. Het is beter om windpokken op jonge leeftijd te krijgen.

Windpokken is het gevolg van een virale besmetting. De symptomen bij kinderen en volwassenen zijn heel anders. De behandeling van de windpokken is aangepast aan deze symptomen. Bij kinderen is de behandeling vaak niet meer dan voorkomen dat de kinderen krabben door de nagels kort te knippen. En bovenal zorgen...

Omdat de windpokken het gevolg zijn van een virale besmetting is het voorkomen van windpokken bijna niet mogelijk. De grootste oorzaak van windpokken is dan ook doorgaans besmetting door anderen. Door het herpesvirus dat windpokken veroorzaakt kan ook een gordelroos besmetting veroorzaakt worden. De gordelroos besmetting vind bij volwassenen plaats....