Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Hoofdpijn duizelig
Naast duizelig zijn ontstaat vaak hoofdpijn. Het draaien en onzekere gevoel kan hoofdpijn veroorzaken, maar ook kan er eerst hoofdpijn aanwezig zijn, waarna duizeligheid volgt. Er zijn verschillende oorzaken waarom duizeligheid en hoofdpijn samen optreden. Een van deze oorzaken kan de bloeddruk zijn, maar ook bijvoorbeeld een tekort aan vocht in het lichaam. De hoofdpijn is vaak continue aanwezig, de duizeligheid treedt op bij het opstaan of bijvoorbeeld snel omhoog kijken. Sommige mensen kunnen hoofdpijn krijgen en duizelig worden door te laat eten of niet eten. Vaak helpen een kleine maaltijd en drinken om de verschijnselen te laten verdwijnen.

Mensen die aan de eetstoornis anorexia lijden hebben vaak deze symptomen, in de meeste gevallen moet hier een infuus in het ziekenhuis verlichting brengen. Hoofdpijn en duizeligheid kan ook ontstaan in de eerste maanden van de zwangerschap, het vermoeden is daarom dat ook veranderingen in de hormoonhuishouding hoofdpijn en duizeligheid kunnen veroorzaken. Ook zijn er veel vrouwen die veel last hebben van hoofdpijn en duizeligheid tijdens- of net na de menstruatie, een lichte tijdelijke vorm van bloedarmoede kan de oorzaak zijn. Heb je last van hevige menstruatie met veel bloedverlies in combinatie met hoofdpijn en duizeligheid ga dan naar de huisarts.

Ook zijn er medicijnen en aandoeningen die hoofdpijn en duizeligheid kunnen veroorzaken. Bij plastabletten is dit vaak een symptoom, het is belangrijk dat je naast de tabletten voldoende drinkt, patiƫnten doen vaak het tegenovergestelde omdat er vocht afgevoerd moet worden. Een bekende aandoening met hoofdpijn en duizeligheid symptomen is migraine. Bij migraine ontstaat eerst de duizeligheid. De duizeligheid en hoofdpijn komen in vlagen en kunnen dagenlang aanhouden. Ook bij onbehandelde diabetes kunnen duizeligheid en hoofdpijn optreden. Mensen bij wie het zicht achteruit gaat komen er door deze symptomen vaak achter dat zij een bril- of sterkere glazen nodig hebben. Voor artsen is het vaak moeilijk om slechts op de symptomen hoofdpijn en duizeligheid een diagnose te stellen. Let daarom ook goed op bijverschijnselen. De grootste oorzaak voor hoofdpijn en duizeligheid is een tekort in de vochthuishouding. Het is daarom belangrijk dat je bij bijvoorbeeld buikgriep veel blijft drinken.