Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Verkoudheid genezen
Per jaar raken sommige mensen wel meerdere malen verkouden. Sommigen zijn gevoelig voor het verkoudheidvirus, anderen hebben hier minder last van. Verkoudheid is geen ernstige aandoening maar kan voor bijvoorbeeld baby’s of mensen die net een zware operatie hebben gehad wel gevaarlijk worden. In ziekenhuizen wordt je daarom alleen bij hoge uitzondering toegelaten op de intensive care afdeling. Bij kleine baby’tjes is het beter om even afstand te bewaren. Een écht geneesmiddel voor een verkoudheid bestaat niet, wel kan men aan symptoombestrijding doen.

De eerste twee dagen hebben de meeste mensen de meeste last van de verkoudheid. Je hebt problemen met ademhalen door je neus en door het mond ademen raken de slijmvliezen in de keel geprikkeld. Veel hoesten kan vervolgens weer keelpijn veroorzaken. Bij het hoesten kun je ook last hebben van vastzittend slijm, hierdoor kunnen vooral de nachten benauwend zijn. Verkoudheid genezen bestaat dus uit zoveel mogelijk voorkomen van irritatie op de luchtwegen. Door niet constant je neus te snuiten maar deze juist op te halen kun je voorkomen dat de verkoudheid zich verder verspreid over je luchtwegen en bijholten. Probeer zoveel mogelijk slijm te verwijderen voor je gaat slapen, stomen kan hierbij helpen maar ook neusdruppels of menthol op de borst. Om de neus open te houden kun je ook wat menthol lippen crème opdoen voor je gaat slapen.

Vitamine C is belangrijk bij de genezing van verkoudheid. Citroenthee kan helpen maar ook het zuigen op citroensnoepjes. Door het zuur worden de speekselklieren actief waardoor ook je keel vochtig blijft, dit vermindert het hoesten. Ook regelmatig een slokje water drinken helpt tegen het hoesten en voor het oplossen van slijm. Neem een paracetamol als je pijn hebt of koorts. Tegen de verschillende soorten hoest kun je wat halen bij de apotheek of drogist, drankjes helpen meestal beter dan tabletten. Voorkom pijnlijke, schrale neuzen door zachte wegwerpzakdoekjes te gebruiken. Met een beetje vaseline kun je de huid tussen neus en lip beschermen. Een verkoudheid duurt een week tot tien dagen, net zoals bij elke aandoening en ziekte is ook bij een verkoudheid rust het belangrijkste geneesmiddel.

Verkoudheid is vooral een vervelend virus waar nog altijd geen geneesmiddel tegen gevonden is. Verkoudheid kan in verschillende gradaties optreden, maar ook verschillend ervaren worden per persoon. Sommige mensen gaan met een verkoudheid gewoon aan het werk, anderen kunnen met dezelfde verkoudheid doodziek onder de wol kruipen. Afhankelijk van de...