Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Groene thee
Groene thee is een soort thee die gemaakt is van de bladeren van de Camellia sinensis, welke een minimale fermentering ondergaan heeft tijdens de productie. Groene thee is niet alleen erg populair in landen zoals China en Japan, maar ook recentelijk populair geworden in de westerse landen geworden, waar traditioneel zwarte thee (thee van zwaarder gefermenteerde bladeren dan in het geval van de witte, groene, en oolong variƫteiten) gedronken wordt.

Van de groene thee kent men zowel in China als in Japan een aantal varianten die allemaal een eigen smaak en uiterlijk hebben waardoor men een ruime keuze heeft aan theesoorten. De soorten kunnen zijn vernoemd naar de vorm van het blad of de wijze waarop de bladeren zijn verwerkt. In beide landen is thee een drank die overal gedronken wordt maar die ook op allerlei plaatsen erg typisch kan smaken. De gebruikte delen van de theeplant zullen de kwaliteit van de groene thee bepalen.

Een andere soort groene thee wordt ook wel de Ceylon thee genoemd. Deze theesoort is afkomstig uit het land Sri Lanka. De laatste jaren is de export van deze groene thee aanzienlijk toegenomen. De smaak van de Ceylon thee onderscheidt zich ten opzichte van de Chinese groene thee door een meer sterke, een beetje scherpere smaak. Vandaag de dag is de productie van de Ceylon thee nog kleinschalig en enkel en alleen gericht op het hogere marktsegment.

In de westerse wereld is groene thee de laatste tijd erg in opmars omdat men de heilzame werking ervan heeft ontdekt. Deze thee kan er namelijk uitstekend bij helpen wanneer men af wil vallen. Door het drinken van de groene thee zal er immers meer vocht af worden gevoerd met daarin allerlei afvalstoffen die een lichaam kwijt wil raken op het moment dat men aan het lijnen *is.

Maar* ook als thee om gezellig te drinken is groene thee de laatste jaren erg populair geworden. Naast de basisvariant zijn er ook allerlei varianten op de markt gebracht met bijvoorbeeld een vruchten- of een kruidensmaak. Met andere woorden: de groene thee is helemaal geaccepteerd in de moderne westerse maatschappij.

Groene thee is de laatste tijd steeds populairder geworden als drank, met name mensen die op hun gezondheid letten of die af willen vallen, zijn het steeds vaker gaan gebruiken. De drank is niet alleen puur natuur maar heeft ook een heleboel voordelen. Toch is het niet echt een drank...

De laatste jaren is groene thee een ware opmars gestart in de westerse wereld. De populariteit van deze natuurlijke drank is met name te danken aan het feit dat veel mensen het zijn gaan gebruiken omdat het de gezondheid zou verbeteren en omdat het zou helpen bij het afvallen. Ondanks...