Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Nierontsteking symptomen
De nieren zorgen ervoor dat de goede stoffen die we nodig hebben worden opgenomen in het bloed. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de schadelijke stoffen ons lichaam verlaten. Bij een nierontsteking kan deze functie worden verstoord waardoor de afvalstoffen worden opgenomen en de goede stoffen ons lichaam verlaten. Hierdoor kunnen verschillende symptomen ontstaan die wijzen op een tekort aan voedingsstoffen en de aanwezigheid van schadelijke stoffen in het lichaam. Een nierontsteking ontstaat in de meeste gevallen als gevolg van een infectieziekte. Een nierontsteking kan een chronische- of acute aandoening zijn.

Een nierontsteking is een aandoening die iedereen, op elke leeftijd kan krijgen. Bij kinderen kan een nierontsteking een symptoom voor een afwijking zijn. Een nierontsteking is vaak het gevolg van een blaasontsteking. De symptomen van een nierontsteking lijken vooral in het begin op een blaasontsteking, daarna ontstaan er bijkomende symptomen die wijzen op een nierontsteking. De eerste symptomen bij een nierontsteking zijn voornamelijk plasproblemen. Men heeft een aanhoudende drang om te plassen, het plassen gebeurt met kleine hoeveelheden en doet vooral erg pijn. De plas is troebel en ruikt sterk, soms kan er ook wat bloed bij de urine zitten. Men heeft een drukkend- en pijnlijk gevoel in de onderbuik die afkomstig is van de blaas en van de urineleider. Symptomen die vaker alleen bij een nierontsteking voorkomen en minder vaak bij een blaasontsteking zijn hoge koorts en soms flauwvallen.

Vrouwen zijn gevoeliger voor blaasontstekingen en hebben daarom ook een hoger risico op een nierontsteking. Je kunt nierontsteking met de daarbij behorende symptomen vaak voorkomen door op tijd naar de huisarts te gaan als men een infectie vermoedt. Het is belangrijk om de nieren actief te houden. Veel drinken is belangrijk, maar ook op tijd naar de wc gaan en uitplassen. Een chronische nierontsteking kan snel aangezien worden voor een blaasontsteking, let op heftigere symptomen, een nierinfectie kan uitbreiden waardoor meerdere bijkomende symptomen kunnen ontstaan. Vrouwen in de overgang, mannen met een vergrootte prostaat en mensen met een verminderde weerstand lopen een groter risico voor nierontsteking. Bij deze groepen is alertheid op de symptomen van een nierontsteking belangrijk.

Een nierontsteking kan ontstaan in een nier of in allebei de nieren. De nierontsteking kan ontstaan in de nierfilters, in de ruimte tussen de nierfilters en de schors in of bij het nierbekken en de nierweefsels. Een nierontsteking is vaak het gevolg van een aandoening of een infectie of ontsteking...

Als je pijn krijgt in de omgeving van de nieren dan moet de arts eerst vaststellen waar deze pijn vandaan komt. Veel nieraandoeningen en ook een blaasontsteking geven vergelijkbare symptomen. Enkele van deze symptomen zijn plasproblemen, pijn in de onderbuik, vermoeidheid en functioneringsproblemen in het lichaam. De eerste nierontsteking behandeling...