Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Schizofrenie symptomen
Bij schizofrenie uiten de symptomen zich in psychoses. Deze perioden kunnen zonder enige aanleiding of voorsymptomen ontstaan. Dit maakt de ziekte moeilijk herkenbaar voor de omgeving van iemand die lijdt aan schizofrenie. Schizofrenie is een psychiatrische aandoening die vaker voorkomt bij mannen dan bij vrouwen. Vaak begint schizofrenie tussen de zestien- en vijfendertig jaar. De persoon met schizofrenie kan zich afzonderen, kan geen langdurige vriendschappen onderhouden en raakt in een isolement. Een steeds meer veranderend gedrag kan voor de omgeving een beginnend symptoom van schizofrenie zijn.

Een symptoom van schizofrenie kan angst zijn, men kan zich bedreigd gaan voelen, achtervolgd maar zich ook angstig gaan gedragen in de eigen omgeving. Ook kan men in de war raken wat gevolgen kan hebben als vreemd gedrag, wartaal uitslaan en het maken van vreemde bewegingen. Een schizofreen kan je een heel verhaal vertellen waar niets van waar is, het bestaat alleen in de verbeelding van de schizofreen. Vooral bij jongeren moet men uitkijken dit gedrag niet te verwarren met opschepperig gedrag of bij twintigers- en dertigers met pathologisch lieggedrag. Let op bijkomende symptomen.

Een schizofreen kan hele gesprekken houden met een denkbeeldig persoon, er kunnen stemmen gehoord worden die er niet zijn. Men kan angstig, woedend, of verward raken van dingen die men hoort en/ of ziet. Deze emoties uiten zich op de omgeving van de schizofreen. Een schizofreen kan snel vereenzamen. Hij of zij kan zich vervreemden van de eigen omgeving. Ze kunnen denken dat ze iemand anders zijn. Schizofreens kunnen dreigen om zichzelf of om anderen iets aan te doen. Schizofrenie kan in een lichte- of zware vorm ontstaan. Goed observeren is in principe het enige wat je kunt doen. Neem contact op met de huisarts bij ernstige vermoedens van schizofrenie. In het begin zal de schizofreen ontkennen dat er iets aan de hand is, men zal jou eerder voor schizofreen betitelen omdat je dingen ziet die er niet zijn. Stel geen artsbezoek voor tijdens een psychose, wacht op een rustige periode Is de situatie onhoudbaar leg het probleem dan voor aan de huisarts en volg diens advies op.

Omdat de symptomen van schizofrenie zich vooral in het begin weinig zichtbaar openbaren is het voor een arts niet alleen moeilijk om de diagnose te stellen. Het is ook moeilijk om de juiste behandeling te geven aan de patiƫnt met schizofrenie. Vooral in het begin zal de behandeling van schizofrenie...