Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Oorzaken stress
Er bestaan verschillende oorzaken voor stress. Dit komt omdat stress ook in verschillende situaties kan ontstaan. Als je door een situatie in de stress raakt wil dat nog niet zeggen dat je ook in de andere situaties stress krijgt. Stress hoeft ook niet altijd fout te zijn. Sommige mensen krijgen stress als zij bijvoorbeeld een deadline bereiken, de stress die ontstaat geeft deze mensen juist genoeg adrenaline om precies op tijd klaar te zijn. Veel meer mensen hebben deze soort stress dan je zou denken. Het wordt ook vaak niet als stress erkent, dit komt weer omdat het positieve stress is.

Een andere oorzaak van stress is spanning, Vaak begint het met een zenuwachtig gevoel, je kunt je aandacht nergens meer bij houden, kunt niet meer slapen, niet meer eten of gaat juist veel eten. Niet zelden krijgen mensen onder deze stress lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, misselijk, overgeven. Als er niets aan de omstandigheden wordt gedaan kunnen de gevolgen ernstig worden. Veel mensen krijgen door de oorzaak stress hartproblemen, ademhalingsproblemen en een gevaarlijk hoge bloeddruk. Frustratie is een oorzaak van stress die op alle leeftijden kan ontstaan, een kind dat niet weet hoe het met een bepaalde situatie om moet gaan kan zich de haren uit het hoofd trekken. Een tiener die de school niet aankan kan zich door stress helemaal anders gaan gedragen, Volwassenen zien door frustraties relaties stuklopen, ouderen geven op door frustratie.

Al deze handelingen die anders zijn dan ons normaal gedrag kunnen hun oorzaak vinden in stress. Stress wordt aangestuurd door het zenuwstelsel en is daardoor voelbaar en merkbaar in ons hele zijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Stress hoeft niet altijd ernstig of gevaarlijk te zijn, veel mensen komen er zelf weer uit. Maar door langdurige stress kun je wel ernstig ziek worden. Stress heb je ook nooit alleen, de hele omgeving lijdt mee door het stress gedrag. Agressief gedrag, drugs, alcoholmisbruik en zelfmoord kunnen allemaal het gevolg zijn stress. Het enige wat je kunt doen is stress voorkomen. Dit kan vaak al door met iemand over de oorzaak van de stress te *praten.
*

Wellicht kent u het gevoel, een gevoel van spanning als gevolg van gebeurtenissen op uw werk, in relaties, bij financiƫle problemen, enzovoorts. Hoewel spanning soms best gezond kan zijn, bestaat er een kans dat spanning uw leven gaat bepalen met alle gevolgen van dien. Om de nare bijwerkingen van deze...

Een vorm van lichte stress maakt iedereen wel mee, vaak is het een tijdelijke toestand die vanzelf weer overgaat. Sommige mensen presteren zelfs beter onder stress, ze hebben de druk nodig om tot grote hoogten te komen. Deze vormen van stress zijn niet erg en hiervoor heb je dan ook...