Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Eisprong berekenen
Sommige vrouwen willen graag weten op welke dagen zij vruchtbaar zijn. Hiervoor moet je de datum van de eisprong kunnen berekenen. Het berekenen van de eisprong kan voor sommige vrouwen obsessief worden, vooral als zwanger worden maar niet lukt. Voor deze obsessie moet je als vrouw uitkijken. Je hele seksuele leve mag niet gaan uitdraaien op slechts proberen om zwanger te worden. Hoewel dit gegeven geen invloed heeft op de kwaliteit van de eitjes kan het wel invloed hebben op de prestatie van je *partner.

Om* de eisprong te berekenen heb je een gelijkmatige menstruatiecyclus nodig. Is je menstruatiecyclus onregelmatig dan is het berekenen van de eisprong niet mogelijk. Er bestaan mogelijkheden dat de arts de menstruatiecyclus medicinaal regelmatig kan laten verlopen. Bij IVF en IUI wordt dit al gedaan. Bij een gezonde jonge vrouw die langs de normale weg zwanger kan worden, wordt dit niet zo gemakkelijk gedaan. Wel kun je temperaturen. Hiervoor moet je eerst een maand je temperatuur opschrijven om te kijken wat de daaltemperatuur ongeveer is. Op de daaltemperatuur vindt de eisprong plaats. De dag na de eisprong stijgt de temperatuur weer naar normaal.

Bij een regelmatige menstruatiecyclus is het berekenen van de eisprong gemakkelijk. Gemiddeld heeft een vrouw een menstruatiecyclus van achtentwintig dagen. De eerste dag van de menstruatie is de eerste dag van de cyclus. Bij deze regelmatige cyclus vindt de eisprong plaats rond de veertiende dag vanaf de eerste dag van de menstruatie. Tussen de elfde- en vijftiende dag ben je vruchtbaar. Heb je een regelmatige cyclus die langer of korter duurt dan neem je hier de helft van de cyclus vanaf de eerste dag van de menstruatie. Heb je een cyclus van twintig dagen dan vind de eisprong dus rond de tiende dag plaats. De grootste kans om zwanger te worden is vlak voor de eisprong. Een eitje kan een á twee dagen bevrucht worden, daarna begint het afbraakproces en wordt je opnieuw ongesteld. De zaadcellen hebben een overlevingskans van drie dagen waardoor de kans om zwanger te worden redelijk te noemen is bij een goede berekening van de eisprong.

De symptomen van een eisprong zijn niet altijd even duidelijk. Toch is de eisprong een van de belangrijkste gebeurtenissen voor de voortplanting van de mens. Een rijp eitje is slechts een á twee dagen vruchtbaar. In deze tijd moet de bevruchting plaatsvinden. Bij een gelijkmatige cyclus kan de datum van...

Bij de meeste vrouwen duurt de menstruatiecyclus rond de achtentwintig dagen. Rond de veertiende dag van de menstruatiecyclus vindt de eisprong plaats. Hoewel sommige twijfelen aan het verhaal en wetenschappers nog steeds niet hebben kunnen bewijzen dat de mogelijkheid bestaat, zijn er vrouwen die zeggen de eisprong te kunnen voelen....