Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Onvruchtbaar worden
Onvruchtbaar worden kan verschillende oorzaken hebben. Het ligt vaak aan één van de partners, dat het aan beide partners ligt gebeurt bij ongeveer dertig procent. Vaak is er een duidelijke oorzaak in slechts tien procent van de gevallen word de oorzaak nooit gevonden. Onvruchtbaar worden kan aan best veel verschillende dingen liggen bijvoorbeeld, teveel koffie of cola, overmatig drankgebruik, een opgelopen SOA, over- of ondergewicht bij de vrouw. Maar ook door stress, sommige medicijnen, drugs, te veel sporten, een wisselend dagritme bij wisselende diensten, en als je werkt met schadelijke stoffen.

Teveel koffie of cola heeft invloed op zowel de man als de vrouw, uit testen blijkt dat bij teveel cafeïne de vruchtbaarheid minimaliseert. Bij de mannen werkt ook alcohol tegen, door overmatig alcohol gebruik word de kwaliteit van het sperma een stuk minder. Het is dus verstandig om totaal geen alcohol te gebruiken wanneer je kinderen wil gaan krijgen. Dit geldt natuurlijk ook voor de vrouwen, alcohol bij vrouwen werkt net zo, alleen is het hier dan weer slecht voor de eitjes. Medicijnen en drugs werken vertragend voor zowel het sperma als de eisprong, het is dus verstandig wanneer je medicijnen gebruikt en je wil aan kinderen beginnen, om dit eerst te overleggen met de huisarts. Dit geldt ook als de man chemotherapie moet ondergaan, vaak word in het ziekenhuis ook voorgesteld om het gezonde zaad te laten invriezen, want de aanmaak van het sperma en de kwaliteit is in die periode nog minder dan minimaal.

Ook kleinere dingen waar je niet bij stil staat kan onvruchtbaarheid betekenen zoals koorts. Als de man meer dan achtendertig graden koorts heeft gehad kan dit tot wel drie maanden effect hebben op de sperma kwaliteit. Waar een vouw vaak niet over nadenkt is het gewicht, overgewicht is vaak wel een bekend symptoom van onvruchtbaarheid. Maar in deze tijd waar het ideale gewicht maar steeds word opgelegd, staan de vrouwen niet stil bij ondergewicht. Vaak weten vrouwen wel dat voormalige anorexia patiënten onvruchtbaar kunnen blijven, maar het minimale ondergewicht kan al een negatieve werking hebben op een goede eisprong- en menstruatiecyclus.

Om onvruchtbaarheid te behandelen moet eerst de oorzaak gevonden worden. Als deze is ontdekt zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Om in aanmerking te komen voor een behandeling zijn er regels. De leeftijd van de vrouw speelt een grote rol, als de vrouw de dertig is gepasseerd is de kans op...

Oorzaken van onvruchtbaarheid bij de man zijn vaak te vinden in te weinig zaad in het sperma. Dit kan liggen aan het feit dat er gewoonweg te weinig is- of wordt geproduceerd, of dat het te traag en van slechte kwaliteit is. Dit komt meestal door een slechte levensstijl, ook...